Correct Answers: | |

Wrong Answers: | |

Unattempted: |

### Question 1

Phone calls arrive at regular intervals of 35 minutes. The last phone rang 18 minutes ago The next event is due at 10::35 AM. What is the time now?

### Question 2

I found that I was one and a half hour earlier than the scheduled time of the train which was 6::20 hours. I had reached the station at.

### Question 3

Three comets appear in the sky at regular periods of 9, 18 and 27 years respectively. If a comet has passed just now, what is the minimum time that we must wait for a comet to appear in the sky?

### Question 4

An event occurs at regular intervals of 40 minutes. The last event occured 17 minutes ago The next event is due at 02::20 PM. What is the time now?

### Question 5

How many hours are there between 2::07 A.M. to 7::42 P.M.

**A**

17::35.

**B**

18::34.

**C**

16::33.

**D**

19::36.

**Soln.**

**Ans: a**

Minutes from 2::07 A.M. to 3::00 A.M. are 60 - 7 = 53. Minutes from 3::00 A.M. to 12::00 noon are 60 X 9 = 540 mins. Minutes from 12::00 noon to 7::42 P.M. are 60 x 7 = 420 + 42 = 462 mins. So total minutes are 53 + 540 + 462 = 1055 minutes, which are equal to 60 X 17 + 35 Thus, hours are = 17, and minutes = 35

### More Chapters | See All...

Probability | Classification Test | Deductive Reasoning | Course of Action | Data Sufficiency | Problems on Numbers | Statements and Assumptions | Time and Work | Logarithms | Ranking Test | More...

This Blog Post/Article "Clocks and Calendars Quiz Set 38" by Parveen (Hoven) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Updated on 2020-02-07. Published on: 2016-03-09